Tjänster

Våra experter kan hjälpa ditt företag med att bygga upp och förenkla processen för kundkännedom

Expertistjänster för anmälningsskyldiga

Clento Oy är specialiserad på att förstå och utveckla kundkännedomsprocessen. Våra experter känner till penningtvättslagen och GDPR:s krav och kan hjälpa dig att skapa en effektiv onboarding- och övervakningsverksamhetsmodell.
clento palvelut pakotelistatarkistukset

Kontrollering av sanktionslistor:

Kontrollering av sanktionslistor kan göras via filer eller gränssnitt. Filerna överförs tryggt till Clentos server. Efter kontrolleringen av sanktionslistor får den anmälningsskyldige en rapport som sammanfattar eventuella träffar. Rapportering via gränssnitt är möjligt om den anmälningsskyldige har namnen som ska kontrolleras i sitt eget system. Genom Clento kan man kontrollera de namn man vill mot alla nödvändiga sanktionslistor. De aktuella sanktionslistorna som finns i tjänsten är:
  • Finlands CKP:s beslut om frysning av tillgångar
  • EU:s sanktionslistor
  • USA:s sanktionslistor (OFAC)
  • FN:s säkerhetsrådets sanktionslistor

Kontakta Clentos försäljning så kan vi tillsammans fundera över den bästa möjliga lösningen för kontinuerlig övervakning av sanktionslistor.
clento-palvelut-toimintamallin-suoraviivaistaminen

Förenkling av verksamhetsmodellen:

Clento hjälper ditt företag att skapa en verksamhetsmodell där kundkännedom smidigt integreras i företagets dagliga verksamhet.

Ansökningar om tillstånd:

Företag som söker tillstånd från Finansinspektionen måste noggrant beskriva sin kundkännedomsprocess i tillståndsansökan. Clento skapar en hållbar modell för ditt företag och hjälper med att sammanställa tillståndsansökan.

clento-palvelut-rajapinnat

Gränssnitt:

Clento är specialiserad på att vidta åtgärder där korrekt lagring av information och radering har en viktig roll. Vi hjälper ditt företag att planera heltäckande lösningar där känslig information behandlas smidigt enligt lagar och bestämmelser.

sanktiolistatarkistukset ikoni

Kontrollering av sanktionslistor:

Kontrollering av sanktionslistor är nödvändigt för internationella företag och i synnerhet för företag inom finanssektorn. Med hjälp av Clentos gränssnitt integreras kontrolleringen smidigt i dina kundhanteringssystem.

Samarbetspartners

Lag, informationssäkerhet och försäljning

Kysy meiltä lisää Clento-tuotteista!